Veelgestelde vragen

Misschien vind je je antwoord bij onze veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Vul dan ons contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We bellen of mailen op werkdagen uiterlijk de volgende dag terug.

- Vragen over aanmelden
- Vragen over de agenda's
- Vragen over promotie
- Vragen over de selfservicemodule

Vragen over aanmelden

Waarom mijn evenement aanmelden bij Uitservice?
Je evenement komt in aanmerking voor de digitale en papieren uit-agenda's van Dagblad van het Noorden, de Leeuwarder Courant, Friesch Dagblad en de meer dan dertig week- en nieuwsbladen van Mediahuis Noord in Noord-Nederland. Voor de agenda's gebruikt de redactie de evenementen die zijn aangeleverd via de selfservicemodule op uitservice.nl. Als je een evenement aanlevert, wordt het sowieso getoond op de sites van deze dag- en weekbladen en de website van RTV Noord. Alleen bij voldoende ruimte wordt je evenement in de agenda’s van dag- en weekbladen van Mediahuis Noord (papieren krant) vermeld. Wil je zeker zijn van een plek in de agenda in de krant? Kies dan voor het pakket Extra Aandacht.

Welke evenementen kan ik aanmelden?
Evenementen die we in onze agenda’s plaatsen dienen aan een aantal voorwaarden te voldoen:

- Het evenement vindt plaats in de drie noordelijke provincies of in de Noordoostpolder (Flevoland).
- Het evenement heeft een kortstondig karakter, zoals een festival, expositie of jaarmarkt.
- Het is een activiteit met een uniek thema, zoals een lezing of optreden van een artiest.
- Het evenement is niet besloten, maar voor onze lezers toegankelijk.

Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Na aanmelding beoordeelt onze redactie of het evenement geschikt is voor plaatsing. Je evenement wordt na tijdige invoer en na het aanschaffen van een Extra, Optimale of Maximale aandacht pakket geplaatst in de dag- en weekbladen die uitkomen in de regio waarin het evenement plaatsvindt.

Welke evenementen kan ik niet aanmelden?
De verschillende kranten hebben voorkeuren voor soorten evenementen die geplaatst worden. In weekbladen worden bijvoorbeeld nooit exposities getoond. Sommige dingen plaatsen we niet, zoals meerdaagse cursussen, wekelijks terugkerende evenementen, openingstijden van winkels of musea, repetities, zakelijke of besloten bijeenkomsten en bijeenkomsten zonder lezer of optreden. Wanneer je twijfelt, kun je contact opnemen met ons en eventjes overleggen. Je mag ook je evenement doorgeven in de selfservicemodule, met de kans dat we het afkeuren.

Vragen over de agenda's

In welke agenda’s wordt mijn evenement geplaatst?
De redactie van Uitservice maakt de agenda's voor Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant, Friesch Dagblad en de meer dan dertig nieuws- en weekbladen van Mediahuis Noord in Noord-Nederland. Op de websites van de diverse kranten kun je je evenement altijd terugvinden. Het heeft dus altijd zin om je evenement door te geven, ook al ben je te laat voor de papieren kranten.

Voor verzekerde plaatsing in de papieren agenda, vragen we sinds 4 februari 2020 een bijdrage ter hoogte van 1 entreeticket. Evenementen die gratis toegankelijk zijn, betalen hiervoor een vaste prijs van € 2,95. Als je evenement geplaatst wordt in de krant, komt het kort voordat het plaatsvindt (ongeveer een dag tot een week) in de agenda te staan. Je uitje komt direct op de websites te staan. Het evenement verschijnt in de uitgave van de regio waar het evenement plaatsvindt. Bekijk voorbeelden van de agenda's waarin je evenement wordt geplaatst. 

Wanneer moet ik het evenement aanmelden?
Evenementen moeten uiterlijk via de selfservicemodule zijn ingevoerd vóór de hieronder vermelde deadlines:

- agenda Friesch Dagblad, krant van zaterdag: uiterlijk zondag 24.00 uur
- agenda Leeuwarder Courant, krant van vrijdag: uiterlijk zondag 24.00 uur
- agenda Dagblad van het Noorden, krant van vrijdag: uiterlijk zondag 24.00 uur
- agenda week- en nieuwsbladen (huis-aan-huis), krant van maandag, dinsdag, woensdag of donderdag: uiterlijk maandag 24.00 uur in de week voorafgaand aan de week waarin het blad uitkomt.
- agenda Meer magazine, krant zaterdag: uiterlijk maandag 24.00 uur in de week voorafgaand aan de week waarin het blad uitkomt.

 

Wanneer verschijnt mijn evenement in de agenda?
- agenda Friesch Dagblad, krant van zaterdag 
- agenda Leeuwarder Courant, krant van vrijdag 
- agenda Dagblad van het Noorden, krant van vrijdag
- agenda week- en nieuwsbladen (huis-aan-huis), krant van maandag, dinsdag, woensdag of donderdag
- tips Meer Magazine, krant van zaterdag

De titels bevatten de uitjes die in de komende week plaatsvinden tot de nieuwe uitgave verschijnt. Op de websites van de diverse kranten worden alle evenementen meteen na het goedkeuren getoond.

Welke informatie komt er in de papieren agenda’s te staan?
In de krant komt – mits de aanmelding voldoet aan de voorwaarden en je een pakket hebt gekocht – een verkorte versie te staan van wat je hebt doorgegeven via de selfservicemodule. Hierin staan de datum, tijd, locatie (plaatsnaam en locatienaam), naam van de voorstelling/de uitvoerende en korte omschrijving. Zo komt het eruit te zien in de krant.

Vragen over promotie

Zijn er ook mogelijkheden voor redactionele aandacht?
We maken zelf een keuze op basis van het aanbod dat we hebben voor onze Uitpagina's. Je kunt je uitje aantrekkelijker maken om gekozen te worden door duidelijke informatie, een foto van hoge kwaliteit (bij voorkeur liggend) en voldoende tekst aan te leveren. Hou er wel rekening mee dat in de dagbladen eigenlijk alleen puur culturele evenementen (zoals muziek, dans, theater, toneel en exposities) redactioneel worden uitgelicht en voor Meer Magazine vaak uitjes als markten, braderieën, kinderactiviteiten, excursies en dergelijke. Voor andere redactionele artikelen kun je contact opnemen met de diverse redacties van Mediahuis Noord. Wil je gegarandeerd extra aandacht voor je evenement en uitgelicht worden? Kies dan voor ons Maximale aandacht pakket.

Kan ik mijn evenement extra promoten? 
- Lees alles over onze pakketten.
- Lees alles over adverteren bij een van de partijen van Mediahuis Noord.

Wat als mijn evenement geannuleerd wordt, krijg ik het geld van mijn promotiepakket dan terug?

Indien door onvoorziene omstandigheden het evenement niet door kan gaan is de organisator gehouden de afgesproken vergoeding aan Mediahuis Noord te voldoen. De organisator heeft slechts recht op terugbetaling van reeds betaalde vergoedingen in het geval Mediahuis Noord haar prestatie niet kan nakomen wegens overmacht. In geval van overmacht zal Mediahuis Noord reeds betaalde vergoedingen die betrekking hebben op nog uit te voeren werkzaamheden aan de organisator terugbetalen voor zover het terug te betalen bedrag meer dan € 25 (vijfentwintig euro) bedraagt. 

Vragen over de Selfservicemodule

Problemen met inloggen? 
Controleer of je inlogt met het juiste mailadres en wachtwoord en of je niet probeert in te loggen bij ‘maak een nieuw account aan’. Soms helpt het om het later nog eens te proberen of om in te loggen vanaf een andere pc/laptop. Mocht dat niets oplossen, neem dan contact met ons op binnen kantooruren (050 5844207 of info@uitservice.nl). We maken dan handmatig een nieuw wachtwoord voor je aan waarmee je kunt inloggen.

Kan ik ook een evenement aanmaken zonder account? 
Nee, het is helaas niet mogelijk om een evenement aan te maken zonder account. Alleen aanmeldingen via de selfservicemodule op uitservice.nl nemen we in behandeling.

Ik wil iets wijzigen maar dat lukt niet
Onder je ingevoerde evenementen vind je de knop Wijzig. Hier kun je de stappen weer doorlopen en de wijziging doorgeven. Gaat het om een veld dat je niet kunt wijzigen? Neem dan even contact met ons op.

Mijn evenement gaat niet door, wat moet ik doen?
Als je het evenement helemaal wilt verwijderen, dan kun je contact met ons opnemen. Een evenement verwijderen raden we af; het zorgt voor onduidelijkheid wanneer mensen niet weten wat er met het evenement is gebeurd. Je kunt het evenement beter op ‘geannuleerd’ zetten. Log in, ga naar ‘Mijn ingevoerde evenementen’ en ‘ Bekijk/wijzig’ en klik het vinkje ‘geannuleerd’ aan. Het evenement wordt, als je de wijziging op tijd doorgeeft niet meer meegenomen in de agenda’s van de kranten. Op de sites van de verschillende titels komt ‘geannuleerd’ te staan.

Ik heb iets gedaan en nu is alles weg. Moet ik alles opnieuw invoeren?
Meestal niet. Kijk eerst bij Mijn Concepten, links op de pagina. De gegevens die je tot het moment dat er iets mis ging hebt ingevoerd, of een deel ervan, vind je daar meestal terug. Als je het evenement niet terug ziet bij Mijn Concepten, moet je je evenement helaas wel opnieuw invoeren.

Mijn evenement vindt nog een keer plaats. Moet ik het dan opnieuw invoeren?
Nee hoor, met ‘kopiëren evenement’ kun je dan een groot deel van het evenement ‘hergebruiken’.

Hoe schrijf ik een goede tekst zodat mijn evenement opvalt?
Kijk hiervoor op onze speciale pagina: Eerste hulp bij schrijven.

 

Heb je een vraag?

Stel hem hier